Inele de logodna

Filtrează

De ce sunt purtate inelele de logodna si care este povestea lor?Cu siguranta esti entuziasmat atunci cand cauti inele de logodona si ai vazut deja in cataloage ce inele de logodna se poarta anul acesta, doar pentru a te asigura ca il cumperi pe cel mai bun si mai impresionant dintre toate. Dar stii care este povesea acestui inel si de ce se ofera?

Un inel de logodna este unul care, conform obiceiurilor occidentale, este purtat pentru a indica angajamentul tau de a te casatori. Inelul de logodna, a fost inventat in anii '30. Inelul de aur neted al verighetei simbolizeaza eternitatea si ciclul vietii.

Se crede ca inelul reprezinta, de asemenea, fidelitatea si iubirea neconditionata. Cele mai frumoase inele de logodna insa pot fi facute din materiale diferite si pot avea chiar pietre mari, nefiind la fel de sobre si universale ca verighetele.
Inelul este purtat pe degetul inelar.

Mana pe care se poarta astfel de inele in mod traditional depinde de fiecare zona. Dar de sute de ani, s-a spus ca vena amoris trece prin degetul inelar stang care se conecteaza direct la inima (totusi, vena amoris nu exista cu adevarat). In mod traditional, acesta este oferit de barbat ca un cadou pentru mireasa lui in timp ce sau atunci cand ea este de acord cu propunerea in casatorie. Aceasta reprezinta o acceptare formala a angajamentului viitor.

Traditie a inelului in diferite tariIn zilele noastre, in Statele Unite ale Americii este din ce in ce mai frecvent, ca o femeie sa cumpere, de asemenea, un inel de logodna pentru partenerul ei. In acest sens, sunt cautate bijuterii speciale si inele care sa fie potrivite persoanei, mai ales ca gestul este unul nonconformist.

In Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Olanda si Germania, amandoi partenerii poarta inele de logodna. Cele mai multe sunt inele de logodna din argint. Cu toate acestea, in aceste tari, inelul mirelui este uneori folosit mai tarziu ca verigheta; deoarece, desi unii barbati poarta doua inele, acest lucru nu este obisnuit.
-
Mireasa primeste de obicei ca inel de logodna un inel de argint (si intr-o masura mai mica de aur; deoarece aurul este de obicei folosit pentru verigheta), care este decorata cu o piatra, ce poate fi semi-pretioasa sau pretioasa (cum ar fi un diamant).

In unele regiuni din Chile, Spania si Mexic, mirele primeste in mod traditional un ceas de logodna ca raspuns la inelul de logodna. Aici, cele mai frecvente sunt inele de logodna aur.

Traditiile difera in fiecare regiune de pe glob si fiecare tara are propria abordare a inelului de logodna. Ceea ce este comun insa, toate aceste inele sunt insotite de o cerere in casatorie, deci marcheaza un eveniment important din viata unui cuplu.